Εργαστήριο Τεχνολογιών Βιομηχανιών Τροφίμων και Αγροτικών Βιομηχανιών

Εργαστήριο Τεχνολογιών Βιομηχανιών Τροφίμων και Αγροτικών Βιομηχανιών Ερευνητικά Εργαστήρια

Σχολή: Πολυτεχνική - Τμήμα: Χημικών Μηχανικών

Τομέας: Τεχνολογιών

Διευθυντής: Βαρελτζής Πάτροκλος

ΦΕΚ Ίδρυσης: ΦΕΚ 427/21-6-1988

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +302310996162 - Email: pkvareltzis@cheng.auth.gr

    • Μηχανική τροφίμων
    • Σχεδιασμός και παραγωγή λειτουργικών τροφίμων
    • Βελτίωση ποιότητας τροφίμων με έμφαση στην ασφάλεια τους και την υγεία του καταναλωτή με χρήση εργαλείων –omics (foodomics – metabolomics)
    • Διεργασίες ανάκτησης βιο-ενεργών/λειτουργικών συστατικών από παραπροϊόντα βιομηχανίας/προϊόντα με χαμηλή εμπορική αξία
    • Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην επεξεργασία τροφίμων
  • Το εργαστήριο μεταξύ άλλων διαθέτει:

    • αναλυτή υφής
    • ξηραντήρα καταιονισμού (spray dryer)
    • HPLC
    • συσκευαστήριο κενού/τροποποιημένης ατμόσφαιρας
    • κλίβανο
    • Μικροβιολογικό εργαστήριο
  • Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων προϊόντων

    Σχεδιασμός και ανάπτυξη/βελτίωση παραγωγικών διαδικασιών

    Προσδιορισμός ποιότητας/ασφάλειας τροφίμων

    Προσδιορισμός φυσικοχημικών και μηχανικών ιδιοτήτων διαφόρων συστατικών τροφίμων

Προσωπικό Εργαστηρίου

Ονοματεπώνυμο

Μέλος

Σύνδεσμοι

Πάτροκλος Βαρελτζής

ΔΕΠ