
Εργαστήριο Τεχνολογιών Βιομηχανιών Τροφίμων και Αγροτικών Βιομηχανιών Ερευνητικά Εργαστήρια
Σχολή: Πολυτεχνική - Τμήμα: Χημικών Μηχανικών
Τομέας: Τεχνολογιών
Διευθυντής: Βαρελτζής Πάτροκλος
ΦΕΚ Ίδρυσης: ΦΕΚ 427/21-6-1988
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +302310996162 - Email: pkvareltzis@cheng.auth.gr
-
- Μηχανική τροφίμων
- Σχεδιασμός και παραγωγή λειτουργικών τροφίμων
- Βελτίωση ποιότητας τροφίμων με έμφαση στην ασφάλεια τους και την υγεία του καταναλωτή με χρήση εργαλείων –omics (foodomics – metabolomics)
- Διεργασίες ανάκτησης βιο-ενεργών/λειτουργικών συστατικών από παραπροϊόντα βιομηχανίας/προϊόντα με χαμηλή εμπορική αξία
- Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην επεξεργασία τροφίμων
Το εργαστήριο μεταξύ άλλων διαθέτει:
- αναλυτή υφής
- ξηραντήρα καταιονισμού (spray dryer)
- HPLC
- συσκευαστήριο κενού/τροποποιημένης ατμόσφαιρας
- κλίβανο
- Μικροβιολογικό εργαστήριο
Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων προϊόντων
Σχεδιασμός και ανάπτυξη/βελτίωση παραγωγικών διαδικασιών
Προσδιορισμός ποιότητας/ασφάλειας τροφίμων
Προσδιορισμός φυσικοχημικών και μηχανικών ιδιοτήτων διαφόρων συστατικών τροφίμων