Γ’ Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ Κλινικές

Σχολή: Επιστημών Υγείας - Τμήμα: Ιατρικής

Τομέας: Παθολογικός

Διευθυντής: Βασιλικός Βασίλειος

ΦΕΚ Ίδρυσης: 1986

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2313312598

  • Η 3η Καρδιολογική Κλινική ιδρύθηκε το 1986 και εντάχθηκε στον οργανισμό της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ το 2002. Πρώτος διευθυντής εξελέγη ο καθηγητής Αθ. Κοντόπουλος τον οποίον διαδέχθηκε ο καθηγητής Π. Γκελερής. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 διευθυντής της κλινικής είναι ο καθηγητής Β. Βασιλικός. Τον Ιανουάριο του 2014 έγινε η μετεστέγαση της κλινικής στον 3ο όροφο του Κτιρίου Α’ του “Ιπποκράτειου” ΓΝΘ, όπου και λειτουργεί επί του παρόντος.

    Η κλινική ειδικεύεται στις παθήσεις της καρδιάς. Διαθέτει τμήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καρδιολογικών υπηρεσιών όπως τη διάγνωση και θεραπεία των συγγενών ανωμαλιών της καρδιάς, την στεφανιαία νόσο, την καρδιακή ανεπάρκεια, την βαλβιδική καρδιακή νόσο και την ηλεκτροφυσιολογία. Στην κλινική νοσηλεύονται όλων των ειδών καρδιολογικά περιστατικά με υψηλότατου επιπέδου ιατρική, νοσηλευτική και ξενοδοχειακή υποστήριξη. Η κλινική εξυπηρετεί ετησίως 2.500 ασθενείς, διαθέτει 29 κλίνες και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

  • Η κλινική διαθέτει τμήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως τη διάγνωση και θεραπεία της στεφανιαίας νόσου, της καρδιακής ανεπάρκειας, της βαλβιδικής καρδιακής νόσου, των ηλεκτροφυσιολογικών διαταραχών και των συγγενών ανωμαλιών της καρδιάς.

  • Η κλινική εξετάζει περισσότερους απο 2.500 ασθενείς και νοσηλεύει 1300 ετησίως.
    Διαθέτει 20 κλίνες σε τρίκλινους θαλάμου νοσηλείας, 5 κλίνες στη στεφανιαία μονάδα και 4 κλίνες στο θάλαμο αυξημένης φροντίδας.